İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Üsküdar İmam Hatip Ortaokulu

Tayfur KOZAN - MÜDÜR YARDIMCISI

1976 yılında Kayseri ili Develi ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Develi de tamamladı. 1999 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat fakültesinde yüksek öğrenime başladı ve 2002 yılında mezun oldu. Aynı yıl içerisinde Edirne İli Keşan İlçesi´nde İmam Hatip olarak görev yaptı. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fesefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı, Din Sosyolojisi Bilim dalında "Prof. Dr. Osman Turan´a göre Din ve Türk Cihan Hakimiyeti" isimli tez çalışmasıyla Lisans Üstü eğitimimi tamamladı. 2005 yılında İstanbul İli Beykoz İlçesi Cumhuriyet köy mahallesi Camine İmam Hatip olarak naklen atandı ve bu görevini 2012 yılına kadar sürdürdü. Aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığına Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak atandı. 2017 yılında Üsküdar İmam Hatip Ortaokulu´nda Müdür Yardımcılığı, 2019 2022 yılları arasında ise Üsküdar Ali Fuat Başgil Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde Müdür Vekili olarak görev yaptı. Halen Üsküdar İmam Hatip Ortaokulunda Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdüren Tayfur Kozan, aynı zamanda Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi olup Evli ve iki çocuk babasıdır.